4- تبلت ویندوزی نوکیا
دو سال از زمانی میگذرد که نوکیا با همکاری مایکروسافت ویندوزفون را به عنوان سیستمعامل گوشیهای هوشمندش انتخاب کرد. حالا شایعاتی به گوش میرسد که نوکیا قصد دارد یک تبلت با ویندوز RT عرضه کند که طراحی شبیه به سری گوشیهای لومیا داشته و کیبردی شبیه به کیبرد تبلتهای سرفیس مایکروسافت خواهد داشت.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ نوکیا در زمینه اسمارتفونها به اندازه کافی دشواری و سختی داشته و با وجود تبلیغات فراوان ۶۸۳ میلیون یورو در یک چهارم سوم ۲۰۱۲ از دست داده است. همچنین ویندوز RT با اکوسیستم محدود و اپلیکیشنهای نسبتاً کم ایده جالبی نخواهد بود و احتمالاً نوکیا منتظر میماند تا ویندوز RT محوبیت بیشتری پیدا کند.
5- تلویزیون اپل
شایعاتی مبنی بر عرضه یک تلویزیون بزرگ اپلی با نام iTV سالهاست که بر سر زبانها افتاده است. وقتی در اواخر ۲۰۱۱ والتر ایساکسون نویسنده بیوگرافی استیو جابز به برنامههای استیوجابز جهت عرضه این تلویریون اشاره کرد و در ۲۰۱۲ نیز مدیرعامل جدید اپل تیم کوک در مصاحبهای به علاقمندی اپل در این حوزه اشاره کرد این شایعات بیش از پیش قوت گرفت.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ اپل برای موفقیت در این عرصه نیاز دارد تا با تامین کنندگان برنامهها و شبکههای مختلف و همچنین شبکههای تلویزیونی Free-to-Air که دو گروه محافظه کار هستند همکاری نزدیکی داشته باشد که معمولاً بر خلاف سیاستهای اپل است. همچنین رقبای اپل در این عرصه مانند Samsung و LG در حال حاضر بهترین کیفیتهای پنلهای تلویزیونی را میسازند و اپل برای رقابت نیاز به کیفیت بیشتری نیز دارد.
6- خودروهای بدون راننده گوگل
حدوداً دو سال است که گوگل روی پروژه خودروهای بدون راننده کار میکند که البته در این زمینه تنها نیست؛ اتومبیل سازان بزرگی مانند فورد، جنرال موتورز و ولوو نیز درحال کار روی پروژههای مشابهی هستند. در سال گذشته ایالتهای کالیفرنیا و نوادای امریکا مجوز تردد خودروهای بدون راننده را صادر کردهاند؛ اما آیا بالاخره شاهد فروش عمومی چنین خودروهایی خواهیم بود؟ خیر.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ پروژه گوگل از دیگر رقبا بسیار به آمادگی نزدیکتر است اما از آنجایی که گوگل تولیدکننده اتومبیل نیست پس احتمالاً به تولید و فروش مستقیم دست نخواهد زد. حتی اگر یکی از این کمپانیها خودروهای بدون راننده را بالاخره آماده کند تنها چندین شهر دنیا امکان استفاده از آن را خواهند داشت و چندین سال برای تست کردن و نوشتن قوانین جدید مهلت لازم است.
7- تبلت بلکبری پلیبوک ۲
اولین تبلت PlayBook بلکبری در سال ۲۰۱۱ به بازار عرضه شد؛ از آنجایی که به زودی شاهد عرضه سیستمعامل جدید بلکبری ۱۰ خواهیم بود و تبلت پلیبوک اولیه با مشخصاتی قدیمی مانند وضوح ۱۰۲۴ در ۶۰۰ پیکسل برای آپدیت مناسب به نظر نمیرسد احتمال عرضه یک تبلت جدید دور از ذهن نیست.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ با وجود فروش خیل خوب ۲۵۵ هزار تبلت در یکچهارم سوم ۲۰۱۲ کاربران این تبلت چندان راضی نیستند. ریم قصد دارد با عرضه بلکبری ۱۰ ابتدا بازار از دست رفته تلفنهای هوشمند را بازگرداند و بهتر است به جای تلاش برای کسب کاربران جدید همین مشتریان فعلی خود را نگاه دارد. بنابراین احتمالاً ریم در ۲۰۱۳ تلاش خود را معطوف تبلتها نخواهد کرد.
8- یک تلفن فیسبوکی
چندین سال است که این شایعه تلفن فیسبوکی به گوش میرسد؛ اچتیسی در سال ۲۰۱۱ دو گوشی اندرویدی با نامهای Salsa و Chacha (Status) با یک دکمه فیسبوک برای به اشتراکگذاری آسان عرضه کرد. همچنین اخیراً فیسبوک قصد دارد یک سرویس مکالمه رایگان صوتی را از طریق مسنجر عرضه کند که شایعات عرضه تلفن فیسبوکی را محتملتر جلوه میدهد.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ در ماه جولای ۲۰۱۲ مارک زاکربرگ بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک در این مورد اظهار بیعلاقگی کرد. همچنین در حال حاضر اکثر تلفنهای هوشمند جهان امکانات بسیار خوبی برای کار با فیسبوک در اختیار دارند و فیسبوک میتواند با مکالمه صوتی رایگان کاربران حتی بیشتری را نیز جذب کند؛ پس چرا با ریسک ساخت یک تلفن جدید همکاران و شریکان فعلی را هم از خود برنجاند؟
9- صفحهنمایش قابل انعطاف در گوشیها و تبلتها
CNet اعلام کرده که سامسونگ قصد به نمایش گذاشتن صفحهنمایشهای قابل انعطاف را در نمایشگاه CES 2013 خواهد داشت. به نظر میرسد اولین گوشیهای هوشمندی که به ان فناوری مجهز میشوند گلکسی اس ۴ و گلکسی نوت ۳ سامسونگ باشند.
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ اگر شرکت Samsung Electronics این محصول را در CES 2013 به نمایش بگذارد پس حداقل تا یکسال دیگر این فناوری به گوشیها و تبلتها نخواهد رسید. همچنین برای استفاده از آن بایستی کل بدنه گوشی یا تبلت قابل انعطاف باشد. پس شاید این صفحههای نمایش برای محصولات دیگری مناسب باشند.
10- پروژه عینک گوگل برای عموم
پروژه عینک گوگل یا Google Glass برای توسعهدهندگان و برنامهنویسان در اوایل ۲۰۱۳ قابل دسترسی خواهد بود اما این پروژه چقدر تا عرضه عمومی فاصله دارد؟ آیا در این سال شاهد فروش عینکهای گوگل خواهیم بود؟
چرا این اتفاق نخواهد افتاد؟ “سرجی برین” از مدیران گوگل به بلومبرگ گفته است که دوست دارد یک نسخه از عینک گوگل مخصوص استفادهکنندگان عادی را یکسال پس از عرضه نسخه آزمایشی توسعهدهندگان داشته باشد. پس به نظر نمیرسد تا سال ۲۰۱۴ دستمان به یکی از این عینکهای جالب گوگلی برسد.